Laminaat Plinten - All in Laminaat

Laminaat Plinten

Bij het bestellen van een laminaatvloer moet er niet alleen rekening gehouden worden met het kiezen van een geschikte laminaat ondervloer, maar ook met laminaat plinten voor de afwerking van de vloer.

Als u een keuze heeft gemaakt  voor een laminaatvloer, dan horen daar dus ook laminaat plinten bij. Bij het leggen van de vloer zal er immers ook met de randafwerking rekening gehouden moeten worden.
De laminaat plinten verbergen namelijk de open (expansie)ruimte tussen de vloer en randen, die altijd aangehouden moet worden bij het leggen van het laminaat.  Dat geeft overigens ook wel weer een mooie gelegenheid om uw kabels weg te werken!

laminaat plinten

De laminaat plinten zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren zodat deze altijd wel passend zijn te verkrijgen bij uw laminaat. Als uw laminaatvloer eenmaal is gelegd, kunt u deze dus mooi laten afwerken met de gekozen laminaat plinten.
Wanneer u kiest voor onze laminaat aanbieding incl. legservice worden de laminaat plinten natuurlijk door een vakkundige vloerenlegger geplaatst en afgewerkt.

Welke keuze voor laminaat plinten?

De voorkeur voor het type plint is heel persoonlijk, maar kan ook afhankelijk zijn van de grootte van de ruimte en de afwerking van de wanden. Er kan een keuze gemaakt worden voor platte plinten die geplakt worden op de vloer, de zogenaamde plakplinten waardoor de plint dus niet rechtop tegen de muur komt. De kamer zal op deze manier meer ruimtelijk ogen. Een andere mogelijkheid is om voor laminaat plinten aan de muur te kiezen. Deze staande plinten kunnen op meerdere manieren aan de muur bevestigd worden.
Er zijn dan ook meerdere soorten laminaat plinten verkrijgbaar bij onze all-in laminaat vloer aanbieding.        

 plakplint  muurplint  mdf plint

Soorten laminaat plinten 

De drie soorten laminaat plinten die bij uw all-in laminaat vloer gebruikt kunnen worden zijn:

Er zijn plak- en muurplinten voor het afwerken van alle merken en kleuren laminaat.

  • De platte plakplint is 2,5cm breed en 5 mm hoog.
  • De bijpassende muurplint is 15mm dik en 6cm hoog.
  • De MDF plint (wit gegrond) is 18mm dik en 8cm hoog.

Bij het bestellen van de all-in laminaat vloer zorgen wij ervoor dat u de juiste laminaat plinten in een bijpassende kleur geleverd krijgt.

allinlaminaat

Bevestiging van de laminaat plinten

De plakplinten zijn gemakkelijk in verstek te knippen met een verstekschaar, waarna ze met een zelfklevende plakstrip op het laminaat geplakt kunnen worden.

Voor de bevestiging van de muurplinten zijn er twee mogelijkheden:

  1. Een van de opties is om de laminaat plinten haaks op het laminaat aan de muur te bevestigen, met daarvoor bestemde montagelijm.
  1. In plaats van montagelijm kan er ook gebruik worden gemaakt van zogenaamde bevestigingsclips. De bevestigingclip kan met een mal worden geplaatst en op de juiste plaats worden gepositioneerd. Daarna kan er een gaatje voorgeboord worden en is het een kwestie van het vastschroeven van de bevestigingclip.

De bevestiging van de wit gegronde MDF plinten is alleen mogelijk met de daarvoor geschikte montagelijm.
Eventueel kunnen deze MDF laminaat plinten wel vooruit geleverd worden zodat ze vooraf afgelakt of in een gewenste kleur geschilderd kunnen worden.

Heeft u misschien vragen over het laminaat laten leggen en/of het plaatsen van de laminaat plinten, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of bel ons op 023 7433395.

Wilt u eerst vrijblijvend een staal zien?
stalen