Laminaat Ondervloer - All in Laminaat

Laminaat Ondervloer

Het nut van een laminaat ondervloer wordt vaak onderschat. Je ziet er immers toch niets van. Het is daarom vaak een ondergeschoven kind. Begrijpelijk, want het is een uitgebreide materie en er is veel aanbod. Uiteindelijk zie je een ondervloer ook niet meer, maar voel en hoor je het verschil wel!
Bij All-in laminaat houden we het overzichtelijk.

allinlaminaat

 

Wat is een laminaat ondervloer?

Het is een compacte laag die los (zwevend) tussen de harde ondergrond en de laminaatvloer komt te liggen.

ondervloer

Een juiste ondervloer kan echter vele voordelen met zich meebrengen en zorgen voor een fijne leefomgeving, maar ook veel problemen voorkomen.
De functie van een laminaat ondervloer kan verschillend zijn. De meest voorkomende eigenschappen:

• Dampdichtheid
• Geluiddemping
• Uitvlakking
• Stabiliteit

Geluidsdemping bij de juiste laminaat ondervloer

Om te komen tot de juiste geluidsdemping onderscheiden we twee soorten geluid:

1. Reflectiegeluid – Dat is het geluid dat u zelf hoort als u over de vloer loopt.
2. Contactgeluid – Dat is het geluid dat u hoort in de ruimte onder de kamer met de laminaatvloer.

In Nederland geldt een speciale norm voor contactgeluidisolatie, die opgesteld is door de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG). In appartementen en bovenwoningen is een contactgeluidverbetering van 10 dB verplicht.

Wilt u uw laminaat laten leggen door een professionele vloerenlegger, dan mag u er natuurlijk van uitgaan dat deze vakman ook uw laminaat ondervloer op de juiste manier plaatst en ervoor zorgt dat hij het (contact)geluid zo goed mogelijk reduceert.

Laminaat ondervloer voor op vloerverwarming/koeling

Vloerverwarming is een hot item en wordt steeds meer toegepast. Dit geldt ook voor vloerkoeling. Bij toepassing van een verkeerde laminaat ondervloer, wordt het rendement van de vloerverwarming verlaagd. De thermische weerstand van de ondervloer en het laminaat is bepalend.
Als de vloerverwarming (traditioneel systeem) als hoofdverwarming gebruikt wordt, dan mag de warmteweerstand (R-waarde) van de laminaat ondervloer en het laminaat niet meer dan 0,15 m² K/W bedragen. Is de waarde hoger, dan is er sprake van rendementsverlies en/of opwarmingsvertraging. Als de vloerverwarming enkel bijverwarming is, naast radiatoren, dan mag de R-waarde 0,17 m² K/W zijn.

Egaliserend vermogen van een laminaat ondervloer

Een ondergrond, beton of hout, is nooit geheel vlak en vertoont plaatselijk kleine hoogteverschillen. Een goede laminaat ondervloer zorgt ervoor dat er redelijk uitgevlakt wordt en de kleine hoogteverschillen (puntjes op de beton) geen nadelige gevolgen met zich meebrengen.
Let er wel op dat een laminaat ondervloer (Silent+ of Underfloor) maar een beperkt egaliserend vermogen heeft van maximaal 3mm.
Zijn de ongelijkheden en/of hoogteverschillen groter dan 3mm, zal er eerst constructief geëgaliseerd moeten worden voor dat er een ondervloer voor laminaat gebruikt kan worden.

Welke laminaat ondervloer is nu de juiste?

Afhankelijk van het type woning, de ondergrond, maar ook uw persoonlijke voorkeur, helpen wij u graag met het nemen van de juiste beslissing.
Graag komen wij bij u thuis of in uw nieuwe woning om de mogelijkheden m.b.t. de laminaat ondervloer te bespreken, u de stalen te demonstreren en om de ruimtes in te meten.
Vraag vrijblijvend een thuisbezoek aan of bel 023 743 3395 voor meer informatie.

Bij All-in laminaat kunt u een keuze maken uit vier verschillende ondervloeren:

Alufoam Underfloor Silent Super 10db. Silent Plus 10db.
 alufoam  underfloor  Silent Super 10dB ondervloer   silent plus

All-in laminaat maakt het mogelijk om d.m.v. een overzichtelijke offertemodule een complete vloer inclusief laminaat ondervloer en laminaat plinten samen te stellen.
Selecteer de gewenste producten en bereken uw totaalprijs automatisch door de benodigde totale oppervlakte in te vullen.

Voor onze all-in laminaat aanbieding bent u overigens ook van harte welkom in de showroom van onze leverancier.
Naast het bezichtigen van alle laminaat decoren kunt u daar ook met al uw vragen over de laminaat ondervloer en laminaat plinten terecht bij één van de aanwezige verkopers.

Buiten de telefonische openingstijden kunt u ons voor vragen natuurlijk ook altijd e-mailen of gebruik maken van het contactformulier.

Wilt u eerst vrijblijvend een staal zien?
stalen